Over Kloek

Kloek is een onderdeel van de organisatie Zorg Coaching Noord Nederland. ZCNN biedt woon- en ambulante begeleiding, beschermd wonen, ondersteuning en advies aan sociaal kwetsbare jongeren en volwassen. Kloek is een open werkplek waar je zo naar binnen kunt stappen. Kloek bestaat uit een weggeef- en inbreng winkel en biedt werk- en leerplekken. Wij kijken naar mogelijkheden en denken graag mee over een passend aanbod. Dit kan in een vorm van dagbesteding en ook als je moeite hebt met te functioneren in het reguliere arbeidsproces kun je werk-fit traject volgen met jobcoaching i.s.m. Ottema Zwart. Omdat wij alle deelnemers zo goed mogelijk willen ontplooien bieden wij verschillende werkzaamheden, activiteiten en trajecten aan op een mooie, grote locatie in Haulerwijk, Friesland.

Kloek staat voor flink, stevig, krachtig!
Het doel van Kloek is om de deelnemer optimaal te ontwikkelen. Om dit te realiseren brengen wij eerst de vragen en wensen van de opdrachtgever en deelnemer in kaart door met beide partijen in gesprek te gaan. Aan de hand daarvan zullen wij een passend aanbod creëren. Of je nou dichterbij de arbeidsmarkt wil komen, toeleiding tot een reguliere betaalde baan wil genereren, werk fit wil worden, je dagbesteding zoekt of een werkritme aan moet leren. Bij Kloek overwegen we ieders persoonlijke doelen en denken we met je mee zodat je in je eigen kracht komt te staan. Daarnaast biedt Kloek hulp met het vinden van een reguliere betaalde baan wanneer je er aan toe bent. 

Wethouder Esther Verhagen van Oostellingerwerf (links) opent Kloek samen met een deelnemer.

Wie is Kloek?
Kloek is op 17 september 2020 officieel geopend door wethouder Esther Verhagen (Oostellingerwerf). Kloek wordt gerund door initiatiefnemers Sytha Atema en Jackelien Visser. Hun collega Cornelis Postma ondersteund hen bij de verschillende werkzaamheden. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Kloek
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij Kloek hoog in het vaandel, wat terug is te zien in onze trajecten. Kloek wil bij alle bedrijfsbeslissingen de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Dit, door bijvoorbeeld in te spelen op verduurzaming of door te gaan recyclen.